Два пожара в ниви с пшеница са били пр..." /> Подпалиха два блока с пшеница в селата Бъркачево и Тлачене – vestitel.info

Криминално

Публикувано на July 7th, 2017 | от Vestitel

0

Подпалиха два блока с пшеница в селата Бъркачево и Тлачене

Два пожара в ниви с пшеница са били предизвикани от бракониери през изминалите 24 часа, съобщи “Дарик Радио”.

В полицията в Бяла Слатина в сряда е подаден сигнал за горящ блок с пшеница в землището на с. Бъркачево. Изпратеният на мястото полицейски патрул открил обгорял лек автомобил „Хюндай” без регистрационни табели и данни за собственост. В него били натоварени около 1,5 куб. м. дърва за огрев. По време на огледа било установено, че огнището на пожара възниква от автомобила, вследствие на което огънят се пренесъл в пшеничния блок. Изгорели са около 50 декара. След бързи издирвателни мероприятия са установени и задържани лицата, ползвали автомобила. Това са Д. Р. /30 г./ от Бяла Слатина, П. И. /33 г./ от Бяла Слатина, Т. Т. /29 г./ от с. Попица.

Другият сигнал е за горяща нива с пшеница в землището на с.Тлачене. При извършения оглед е открит обгорял лек автомобил „Опел Астра” с натоварени дърва за огрев. По време на огледа е установено, че огнището на пожара възниква от автомобила, след което огъня се пренесъл в блок с пшеница. Изгорели са около около 70 декара. Установено е, че автомобилът се ползва от жител на Бяла Слатина, който в момента се укрива. Работата по случая продължава.

И по двата случая е образувано досъдебно производство.

Comments

Tags: , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑