Първата копка на дейностите по обнов..." /> Започна ремонта на гимназията в Бяла Слатина – vestitel.info

Новини

Публикувано на June 11th, 2017 | от Vestitel

0

Започна ремонта на гимназията в Бяла Слатина

Първата копка на дейностите по обновяването и модернизирането на Професионална агротехническа гимназия “Никола Йонков Вапцаров” в Бяла Слатина бе направена днес. Реновирането е на обща стойност 1 300 000 лв., като от тях 1 105 000 лв. са европейско финансиране, а 195 000 лв. са от национално съфинансиране.

На церемонията присъстваха кметът на Община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков, народните представители в 44-то Народно Събрание – Красен Кръстев и Слави Нецов, председателят на Общински съвет Бяла Слатина –Веселка Борисова, управителят на ОИЦ Враца – Цветана Иванова, проектантите на обекта и изпълнителят на строежа, бивши възпитаници на гимназията, общественици, учители и гости.

В инвестиционния проект е предвидено реконструкция и обновяване на учебния корпус, учебна практика, физкултурен салон, външна спортна площадка и прилежащите пространства.

По време на събитието, инж. Иво Цветков каза, че преди 10 месеца, когато е подготвен проекта, обновяването на Професионалната гимназия е било просто мечта. С началото на строителните дейности, вече може амбициозно да се каже, че тази мечта е на път да се сбъдне. Той увери присъстващите, че Общината, екипът по проекта и строителите ще положат всички усилия за приключване на обновяването в срок и пожела успех на всички.

Comments

Tags: , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑